ΟΣΜ
 
Πληροφόρηση μελών
 
Πληροφόρηση
για το κοινό
 
Δραστηριότητα Συλλόγου
 
Χρήσιμα
 
�������������������������� - �������������������� - ���������������� - ��������������


Ημερίδα Στοματολογίας με θέμα: Ο Στοματολόγος κοντά στον Οδοντίατρο και τον Ιατρό σε καθημερινά στοματολογικά Προβλήματα, από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας με τη συμμετοχή του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας

Σάββατο, 29 Μαΐου 2010, Ωρα 9:30 - 13:00 στην αίθουσα, Valis - Αγριά Βόλου

Ομιλητές

Λάσκαρης Γιώργος

Αν. καθηγητής Στοματολογίας της Ιατρικής Σχολής του Παν. Αθηνών. Επισκέπτης καθηγητής Παν. Λονδίνου. Πτυχιούχος της Οδοντιατρικής και Ιατρικής Σχολής του Παν. Αθηνών.

`Ιδρυσε το Στοματολογικό Τμήμα της Πανεπιστημιακής Κλινικής του Νοσ. "A. Συγγρός" (1971) του οποίου υπήρξε και Διευθυντής μέχρι το 2008. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 500 επιστημονικές εργασίες στην Ελλάδα και 5 βιβλία στην Αγγλική γλώσσα.

Τα Αγγλικά του βιβλίου έχουν μεταφραστεί σε 10 ακόμη γλώσσες.`Εχει συμμετάσχει στη συγγραφή  κεφαλαίων σε 17 Ελληνικά και Αγγλόφωνα βιβλία. Το συγγραφικό του έργο έχει παγκόσμια αναγνώριση.

Το 2007 η Ιατρική Σχολή και το Πανεπιστήμιο Αθηνών τον τίμησαν για την ακαδημαϊκή του προσφορά και την προβολή της Ελληνικής Στοματολογίας και του Παν. Αθηνών σε όλο τον κόσμο. Είναι πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Κλινικής Στοματολογίας.


Στούφη Ελεάνα

Πτυχιούχος της Οδοντιατρικής Σχολής Παν. Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε στην παθολογία στόματος στο Πανεπιστήμιο Harvard (USA) και είναι κάτοχος του διπλώματος Master του ιδίου Πανεπιστημίου.

Υπήρξε συνεργάτης του Στοματολογικού Τμήματος του Νοσ. "A. Συγγρός". Είναι Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρίας Κλινικής Στοματολογίας.`Εχει ανακοινώσει και δημοσιεύσει 40 Επιστημονικές εργασίες. 


Ανδρεάδης Δ.

Στοματολόγος ? Οδοντίατρος, Λέκτορας Παν. Θεσσαλονίκης, Πτυχιούχος Οδοντιατρικής Σχολής ΑΠΘ από το 1998, και διδάκτωρ Στοματολογίας από το 2004 =μ Μετεκπαιδεύθηκε στην Κλινική Στοματολογία και υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης στο Στοματολογικό Τμήμα της Ιατρικής Σχολής Αθηνών στο Νος/μείο "Α. Συγγρός" την περίοδο 2005 ? 2007.

Από το 2009 είναι Λέκτορας στο Εργαστήριο Στοματολογίας της Οδοντιατρικής Σχολής ΑΠΘ. Το επιστιμονικό του έργο περιλαμβάνει πάνω από 25 δημοσιεύσεις στην πλειοψηφία τους σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, καθώς και 30 ανακοινώσεις, ενώ είναι κριτής σε 6 έγκριτα ιατρικά και οδοντιατρικά περιοδικά.


Αντωνιάδης Δημήτριος

Καθηγητής Στοματολογίας της Οδοντιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Παν. Θεσσαλονίκης. Πτυχιούχος της Οδοντιατρικής και Ιατρικής Σχολής του Παν. Θεσσαλονίκης. Μετεκπαιδεύτηκε στη Στοματογναθοπροσωπική Παθολογία στο Πανεπιστήμιο Harvard (USA).

`Εχει δημοσιεύσει πάνω από 300 επιστημονικές εργασίες σε Ελληνικά και διεθνή περιοδικά και έχει εκδώσει δύο βιβλία. Έχει ανακοινώσει πάνω από 200 εργασίες σε συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Είναι Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Κλινικής Στοματολογίας και μέλος πολλών Ελληνικών και ξένων επιστημονικών εταιριών. Στοματολόγος ? Οδοντίατρος Λέκτορας Παν. Θεσσαλονίκης.


Γεωργακοπούλου Ελένη

Πτυχιούχος της Οδοντιατρικής Σχολής Παν. Αθηνών (2003). Πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής Παν. Αθηνών (2009). Μάστερ στη Στοματολογία με διάκριση στο Eastman Dental Institute του Παν. Λονδίνου (2007). Κλινική μετεκπαίδευση στη Στοματολογία στο Στοματολογικό Τμήμα του Νοσ. "Α. Συγγρός" (2004 ? 2006).

Επιστημονική συνεργάτης Στοματολογικού Τμήματος Νοσ. "Α. Συγγρός" (2009). Ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια (4) Δημοσιεύσεις (3). Είναι Ειδική Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρίας Κλινικής Στοματολογίας.


Καψοκέφαλος Παναγιώτης

Πτυχιούχος της Οδοντιατρικής Σχολής Παν. Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε στο Στοματολογικό Τμήμα του Νοσ "Α. Συγγρός". Υπήρξε Επιστημονικός Συνεργάτης του Στοματολογικού Τμήματος του  Νοσ "Α. Συγγρός" για 12 χρόνια.

`Εχει ανακοινώσει και δημοσιεύσει πάνω από 35 επιστημονικές εργασίες. Είναι μέλος σε πολλές Επιστημονικές Εταιρίες. Είναι μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρίας Κλινικής Στοματολογίας.


Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α
Σάββατο 29 Μαΐου 2010`Ωρα 9:30 ? 13:00

9:30 ? 9:40   Προσφωνήσεις
 
Καλορίζος Β. : Πρόεδρος Οδοντιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας
Λάσκαρης Γιώργος : Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Κλινικής Στοματολογίας

9:40 ? 11:30   ΜΕΡΟΣ 1

Πρόεδροι: Καλορίζος Β. ? Αντωνιάδης Δ.

Ομιλητές
Ανδρεάδης Δ.: Απόφλοιωτική ουλίτις: ένα συχνό διαγνωστικό και θεραπευτικό δίλλημα για τον οδοντίατρο
Γεωργακόπουλος Ε.:`Αφθες: Νέα δεδομένα στην Κλινική προσέγγιση και τη θεραπεία
Καψοκέφαλος Π.: Κακοσμία στόματος: Συχνό Ιατρικό και κοινωνικό πρόβλημα
Λάσκαρης Γ.: Εκδηλώσεις συστηματικών νόσων στο στόμα: Γέφυρα συνεργασίας Στοματολόγου Οδοντίατρου ? Ιατρού

Συζήτηση

11:30 ? 12:00        Διάλειμμα

12:00 ? 13:45       ΜΕΡΟΣ 2

Πρόεδροι: Λάσκαρης Γιώργος 
              Μαυρογιάννης Λεωνίδας ? Πρόεδρος Ιατρικού               Συλλόγου Μαγνησίας

Ομιλητές
Αντωνιάδης Δ.: Λευκοπλακία Στόματος: Κλινική και Εργαστηριακή προσέγγιση ? απόφαση για θεραπεία
Στουφή Ε.: Νέες κλινικές τεχνικές πρώιμης διάγνωσης του καρκίνου του στόματος για Οδοντίατρο
Αντωνιάδης Δ. ? Λάσκαρης Γ. (Συντονιστές): Ελεύθερες ερωτήσεις και συζήτηση σε καθημερινά θέματα θεραπευτικής νόσων στόματος.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
site created and hosted by