ΟΣΜ
 
Πληροφόρηση μελών
 
Πληροφόρηση
για το κοινό
 
Δραστηριότητα Συλλόγου
 
Χρήσιμα
 
Τα νέα μας


ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ 15 ΜΑΪΟΥΤο πρόσωπο είναι ο καθρέπτης μας. Το χαμόγελο είναι η κορωνίδα του προσώπου μας και ο καθρέπτης της ψυχής μας. Αυτόν τον καθρέπτη , εμείς οι ειδικοί ορθοδοντικοί, τον φροντίζουμε να τον κάνουμε φωτεινό και αστραφτερό.

Η Ορθοδοντική είναι η πρώτη επίσημα αναγνωρισμένη ειδικότητα της Οδοντιατρικής στη χώρα μας από το 1988. Αποτελεί την παλαιότερη ειδικότητα της Οδοντιατρικής και μετράει πάνω από 110 χρόνια. Η ορθοδοντική ειδικότητα εξελίσσεται συνεχώς και είναι χρέος όσων την ασκούν να ενημερώνονται για νέες, κλινικά δοκιμασμένες και επιστημονικά τεκμηριωμένες τεχνικές. Είναι επίσης εξαιρετικά κρίσιμη η μελέτη και αντιμετώπιση κάθε ορθοδοντικού ασθενούς ξεχωριστά , με βάση τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες του.

Οι πιο συνηθισμένοι ορθοδοντικοί μηχανισμοί είναι τα λεγόμενα σιδεράκια, μεταλλικά ή διαφανή, τα οποία προσκολλούνται στην εξωτερική επιφάνεια κάθε δοντιού. Με σταδιακές αλλαγές συρμάτων και την προοδευτική εφαρμογή εξωτερικών μηχανικών δυνάμεων επέρχονται βιολογικές αλλαγές στις στηρικτικές δομές των δοντιών που είναι τα φατνιακά οστά. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την αναδιάταξη της αρχιτεκτονικής τους δομής και την μετακίνηση των δοντιών στην επιθυμητή ιατρικά θέση. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται ο διτός σκοπός της ορθοδοντικής θεραπείας : η αρμονική λειτουργία του στοματογναθικού συστήματος και η αισθητική του προσώπου.

Τα τελευταία χρόνια γίνεται μεγάλη προσπάθεια να περιοριστεί αφενός μεν η διάρκεια θεραπείας των ασθενών αφετέρου να μειωθεί το "εμφανές" των ορθοδοντικών συσκευών.

Έτσι σήμερα δίνεται η δυνατότητα γλωσσικών ορθοδοντικών συσκευών που προσκολλώνται στη γλωσσική επιφάνεια των δοντιών και διαφανών ναρθήκων που επικαλύπτουν όλη την επιφάνεια των δοντιών χωρίς εμφανή παρουσία.

Η επιλογή όλων των παραπάνω δυνατοτήτων ανήκει αποκλειστικά στη διάγνωση του ειδικού ορθοδοντικού , ο οποίος θα ενημερώσει τον ασθενή του για τις δυνατότητες , τις επιλογές, τη διάρκεια, τη διατήρηση του αποτελέσματος και τα όρια της θεραπείας. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για βιολογικούς ιστούς, το πέρασμα του χρόνου επιφέρει αλλαγές σε όλο το σώμα και η γνώση του ειδικού αντικαθίσταται! Και επειδή τα δόντια μας είναι πολύ σημαντικά για όλη την υγεία μας και το χαμόγελό μας ακόμη σημαντικότερο , τα παιδιά, κάνουμε την πρώτη επίσκεψη στον ειδικό ορθοδοντικό το αργότερο στα 7 μας χρόνια.

Ενημερωνόμαστε και γνωρίζουμε τι πρέπει να γίνει! Οι ενήλικες αναζητούμε τον ειδικό ορθοδοντικό είτε μετά από παραπομπή του οδοντιάτρου μας , είτε μόλις νιώσουμε την ανάγκη.

Ένα υγιές χαμόγελο , είναι δώρο ζωής και μας ενώνει για πάντα !!
Γιατί το χαμόγελο είναι υγεία και η υγεία είναι χαρά!!

ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗΣ & ΓΝΑΘΟΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΜΕΛΕΤΗΣ


 
 
 
 
 
 
 
 
 
site created and hosted by