ΟΣΜ
 
Πληροφόρηση μελών
 
Πληροφόρηση
για το κοινό
 
Δραστηριότητα Συλλόγου
 
Χρήσιμα
 
���� ������ ������


Δ.Τ. ΓΙΑ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΛΟΡΙΖΟΥ ΒΑΣΙΛΗΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χθες 11 Οκτωβρίου 2020 έφυγε από την ζωή, πρόωρα, ο συνάδελφος Καλορίζος Βασίλειος. Γεννήθηκε το 1951 στο Μουζάκι Καρδίτσας αλλά έζησε από μικρή ηλικία στο Βόλο καθώς ο πατέρας του ήταν καθηγητής στη πόλη. Σπούδασε στην Οδοντιατρική Σχολή στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών απ’ όπου αποφοίτησε το 1975. Απέκτησε άδεια άσκησης επαγγέλματος το 1976 από την Δ/νση Υγιεινής της Νομαρχίας Μαγνησίας και στις 29/3/1976 εγγράφεται μέλος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας. Διατηρούσε οδοντιατρείο στην Ογλ με Ιάσονος από τις 15/9/1979 έως το 2013 που συνταξιοδοτήθηκε.

Διετέλεσε από το 1981 Ταμίας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ενώ ως Πρόεδρος του Ο.Σ. Μαγνησίας εκλέγεται για πρώτη φορά το 1984 μέχρι και το 1999. Όνειρό του και έργο του, που υλοποιήθηκε, ήταν η ιδιοκτησία των γραφείων του Ο.Σ. Μαγνησίας στην τωρινή διεύθυνση , Ξενοφώντος 1. Επανέρχεται ως Πρόεδρος στις εκλογές του 2008 μέχρι το 2011 όπου και αποσύρθηκε οριστικά από την διοίκηση του Συλλόγου. Υπήρξε ο μακροβιότερος Πρόεδρος σχεδόν όλων των οδοντιατρικών συλλόγων της Ελλάδος. Συμμετείχε, επίσης, ενεργά μέχρι το 2011 και στην Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία ως εκλεγμένος εκπρόσωπος του Συλλόγου του Ν. Μαγνησίας, προωθώντας την αναβάθμιση και την εξέλιξη του λειτουργήματος του οδοντιάτρου.

Υπήρξε εμπνευστής της διοργάνωσης της Πανθεσσαλικής Οδοντοστοματολογικής Συνόδου η οποία έγινε θεσμός και η αρχή και για άλλα περιφερειακά συνέδρια, ήθελε να φέρει τον οδοντίατρο της επαρχίας κοντά στην εξέλιξη της οδοντιατρικής. Στο όραμά του αυτό τον στήριξαν, πέρα από τους συντοπίτες συναδέλφους του –μέλη των διοικητικών συμβουλίων του ΟΣΜ και οι υπόλοιποι συνάδελφοι μέλη των θεσσαλικών οδοντιατρικών συλλόγων και τα μέλη της Στοματολογικής Εταιρείας Θεσσαλίας. Έτσι στις 7,8 και 9 Ιουνίου 1991 στο Δημαρχείο του Βόλου έλαβε χώρα η 1η Πανθεσσαλική Οδοντοστοματολογική Σύνοδος με μεγάλη επιτυχία. Να σημειώσουμε εδώ πως όλα αυτά τα χρόνια γι αυτή την ιδέα που έγινε θεσμός βραβεύτηκε πολλές φορές.

Υπήρξε 2 φορές παντρεμένος και απέκτησε 4 παιδιά, ευτύχησε να καμαρώσει την μια του κόρη αντάξια συνεχιστή του οδοντιατρικού επαγγέλματος καθώς και εκλεγμένο μέλος του τωρινού διοικητικού συμβουλίου του Ο.Σ. Μαγνησίας.

Ο Βασίλης Καλορίζος υπηρέτησε το λειτούργημα του οδοντιάτρου με ήθος και επαγγελματισμό

Αιωνία του η μνήμη


 
 
 
 
 
 
 
 
 
site created and hosted by